Про навмисне пошкодження мережі в м.Сміла 31.12.2020 о 23:51

31.12.2020 року о 23:51 зловмисниками навмисне було пошкоджено оптичний магістральний кабель у м. Сміла Черкаського району Черкаської області,

а саме перерубано трубу з кабелем (фото нижче). Два кабелі інших операторів, що знаходяться поряд у тому ж місці залишились цілими та неушкодженими. Через це у Новорічну ніч без інтернету залишилося ряд населених пунктів Смілянського району та м.Сміла.
Роботу інтернету нашими майстрами було відновлено 01.01.2021 о 17:30, абонентську плату буде відшкодовано.

 

Оскільки навмисні пошкодження нашої мережі в м.Сміла і Смілянському районі відбуваються не вперше, хочу поділитися наболілим:
У червні 2020 було викрадено базову станцію у селі Велика Яблунівка Смілянського району та пошкоджено сумарно близько 2-х км оптоволокна і зрізано та викрадено 19 шт. ФОБів (оптичних коробок на опорах). Ці викрадення відбувалися частинами. Зафіксовано 12 фактів, з приводу чого написано та подано заяви до поліції. Пошкодження не були фактами викрадення оптоволокна, оскільки в більшості випадків кабель не знімали з опор, лише перерізали.

Ви запитаєте, хто це робить і навіщо? Відповідь надзвичайно проста:
Це робить той єдиний оператор-конкурент, з яким ми конкуруємо в м.Сміла та Смілянському районі, з етичних міркувань, я не можу написати його назву, думаю всім зрозуміло, хто це.
Після побудови нами оптоволоконної мережі в с.В.Яблунівка та ряду пошкоджень/викрадень, відразу там почав будуватися оператор-конкурент.
Щоб перерубати магістральний кабель в м.Сміла, потрібно як мінімум знати де він проходить і який саме наш. Про це знали лише наші працівники, на жаль, частину яких було "переманено" працювати до вищезгаданого конкурента.

Я думаю, що людина, яка замовляє такі речі і залишає тисячі сімей в Новорічну ніч без інтернету, не гідна поваги, після відповідного розслідування правоохоронними органами, результати я обовязково опублікую.

Особисто, прошу вибачення перед всіма Абонентами, які постраждали від даного інциденту в Новорічну ніч, мені соромно, що трапляються такі випадки в моїй мережі, на майбутнє обіцяю зробити все можливе, щоб попередити такі аварії.

З повагою, Михайло Аватор

Ми у соцмережах:

© «Avator», 2013–2022